JEHOEDA Services
Kanteel 82
1083 DC  Amsterdam
Tel 020 404 7833 b.g.g. 06 29070387
info@jehoedaservices.com

 

Voetstappen in het verleden

Meer dan vierhonderd jaar Joodse geschiedenis in ons land heeft veel Joodse Voetstappen achtergelaten. Van het in Noord Groningen gelegen Winsum tot in het hart van Zeeuws Vlaanderen zijn die voetstappen nog steeds zichtbaar. Oude synagogen, gemeenschapshuizen, begraafplaatsen en monumenten worden onder leiding van rabbijn Lody B.van de Kamp bezocht. In de loop van de dagtocht ontvouwen zich deze sporen van de geschiedenis voor onze gasten.

Een ieder van de dagtochten kan aan de hand van de uitgebreide documentatie en leeswijzer door de gasten zorgvuldig worden voorbereid. Maar het gaat niet alleen om het bezoeken van de lokaties. De geschiedenis bestaat immers niet alleen uit gebouwen en historische dodenakkers. De geschiedenis wordt in eerste instantie gevormd door de Joodse burger die daar ter plekke zijn dagelijks leven heeft moeten inrichten. En over dat dagelijks leven gaan de talloze anekdotes en beschrijving die deze dagtochten vergezellen.

Bekijk ons programma en informeer even of er nog een plekje voor u in de bus is voor deze historische dagtocht van uw keuze.

 

“Sara, het meisje dat op transport ging”, het ontroerende verhaal over een vergeten stukje geschiedenis.

https://www.uitgeverijmozaiek.nl/boek/sara-het-meisje-dat-op-transport-ging/

 

 

 

"