JEHOEDA Services
Kanteel 82
1083 DC  Amsterdam
Tel 020 404 7833 b.g.g. 06 29070387
info@jehoedaservices.com

 

Rabbijn van de Kamp

JEHOEDA SERVICES Sinds 1995

 

Jehoeda Services verzorgt nu al meer dan 25 jaar lang een totaal reisprogramma zowel in Nederland, België en Duitsland als naar Centraal en Oost Europa onder leiding van rabbijn Lody B. van de Kamp.

Onder zijn deskundige leiding ontvouwt zich, in het kader van het reisprogramma “VOETSTAPPEN IN HET VERLEDEN”, in Warschau, Krakow, Lublin, Praag of Boedapest de 1000-jarige geschiedenis van het Oost Europese Jodendom. In de dorpjes van het Poolse Galicië wordt onder zijn leiding het Joodse gemeenschapsleven van weleer zichtbaar. De mystiek van het Chassidisme, de muziek van de Klezmer, de wijsheden van de Talmoed worden door zijn vertellingen op die plekjes waar het zich ooit allemaal afspeelde bijna weer tot leven gebracht.

Maar ook de bezoeken aan die plaatsen waar het Joodse vooroorlogse leven volledig tot stilstand kwam, de vernietigingskampen, worden door Lody van de Kamp deskundig begeleid.

Rabbijn van de Kamp werd in 1948 in Enschede geboren.
Na zijn middelbare school volgde hij in Zwitserland en Engeland de rabbijnenopleiding aan een Talmoed Hogeschool. Na twintig jaar als rabbijn werkzaam te zijn geweest onder andere in Londen, Den Haag en Amsterdam koos hij er voor om zijn kennis beschikbaar te stellen ook aan een breder publiek. Hij begeleidt de reisprogramma’s van Jehoeda Services. Hij publiceert heel regelmatig zowel in de landelijke als in de lokale media. Ook verzorgt hij spreekbeurten over Jodendom en Israël.

 

Onze nieuwe documentaire De Kinderen van Truus Wijsmuller komt eraan.

De redder van 10.000 kinderen.

 

Boeken van de hand van rabbijn Lody B. van de Kamp


De Joodse Slaaf
 


Oorlogskinderen
 


 


Alleen
 


Sara
 

 


De nacht die
mijn leven voorgoed
 
 
 


Over Muren Heen

(Verkrijgbaar bij info@jehoedaservices.com)
 

 

Te bestellen bij Uitgeverij Mozaiek  http://www.uitgeverijmozaiek.nl